Praktijk Langstraat

Psychotherapie en Seksuologie

I.v.m. vakantie is de praktijk tot maandag 29-08-2022 niet bereikbaar. (Voice)mailberichten worden vanaf deze datum weer opgepakt. Voor zeer dringende berichten die niet tot deze datum kunnen wachten, kunt u een whatsapp-bericht sturen naar: 06-10711251. Whatsapp-berichten worden regelmatig gelezen door Vera Langstraat.

Mededeling in verband met COVID-19 (corona-virus)

In verband met het COVID-19 virus, neemt ook Praktijk Langstraat maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen.

De praktijk is open. Alle sessies, waaronder ook de Schematherapiegroepsessies, worden face-to-face op de praktijk gedaan, waarbij wij de coronamaatregelen volgens het RIVM hanteren. Dit kan uiteraard alleen als u geen symptomen heeft.

Heeft u wel klachten/symptomen, dan horen wij dat graag en zetten wij uw afspraak graag om naar een beeldbelgesprek. Beeldbelgesprekken worden gevoerd via een video-verbinding op uw computer, telefoon of tablet. Deze verbinding is beveiligd, zodat alle privacy gewaarborgd blijft. Via mail krijgt u van de praktijk een uitnodigingslink naar het beeldbelgesprek.

Welkom

Bij Praktijk Langstraat staat een persoonlijke benadering voorop. Samen met de cliënt werken wij aan een effectieve en snelle behandeling, waarbij kwaliteit en laagdrempeligheid voorop staan.

Wij maken gebruik van effectief bewezen behandelmethoden. De toegepaste technieken worden afgestemd op het klachtenbeeld, de persoonlijkheid en de wensen van de cliënt. Deze behandelvormen komen voornamelijk uit de cognitieve gedragstherapie (en een gespecialiseerde vorm hiervan namelijk schematherapie), waarbij het regisseren van gedachten, gedrag en/of emoties bij de cliënt centraal staan. Praktijk Langstraat biedt individuele behandelingen, groepsbehandelingen en relatiegesprekken.

De praktijk biedt psychologische hulp binnen de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) en binnen de Specialistische GGZ (SGGZ). Daarnaast is de praktijk gespecialiseerd in seksuologische problematiek. De praktijk draagt bij aan de opleiding tot gedragstherapeut VGCt.

Tevens biedt de praktijk EMDR, Mindfulness en E-Health.

Het team bestaat uit zowel (GZ) psychologen, en psychotherapeuten, zodanig bevoegd om goede zorg te leveren. Praktijk Langstraat maakt deel uit van een netwerk samenwerkende psychologen Castricum www.psychologen-castricum.nl. en andere samenwerkende praktijken.

We zijn verbonden aan de Open Universiteit in Heerlen en bieden basispsychologen een praktijkstage aan, waarin de student de basisaantekening psychodiagnostiek kan behalen en ondersteunen wij deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Er is een goede samenwerking met verwijzers in de regio en tevens met de andere discipline’s uit het gezondheidscentrum De oude Jacobus in Akersloot, zoals de huisartsen, oefentherapeuten, fysiotherapeuten, verloskundigen en diëtisten. Daarnaast heeft de praktijk betreffende seksuologische problematiek een intensief samenwerkingsverband met het Kruispunt, een multidisciplinair zorgcentrum voor bekkenproblematiek in Heemskerk en Alkmaar, huisartsen, urologen en gynaecologen uit de omliggende ziekenhuizen, waaronder tevens het VUmc/AMC

Praktijk Langstraat heeft per 1 mei 2019 drie locaties: in het centrum van Castricum boven apotheek De Brink, in Heemskerk binnen het bekkencentrum en in Akersloot in het gezondheidscentrum.

Aanmelden

De praktijk is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur. U kunt ook via e-mail aangeven dat u teruggebeld wilt worden. U heeft dan direct contact met praktijkondersteuner Bianca Beentjes.

N.B.: I.v.m. vakantie is de praktijk tot maandag 29-08-2022 niet bereikbaar. (Voice)mailberichten worden vanaf deze datum weer opgepakt. Voor zeer dringende berichten die niet tot deze datum kunnen wachten, kunt u een whatsapp-bericht sturen naar: 06-10711251. Whatsapp-berichten worden regelmatig gelezen door Vera Langstraat.

Voor Basis-GGZ aanmeldingen (GBGGZ) hebben wij een aanmeldstop. Voor de Seksuologie geldt er een wachttijd van 14 tot 16 weken. Voor individuele SGGZ hebben wij tevens een aanmeldstop. U kunt zich alleen aanmelden voor de schematherapiegroepen (SGGZ) , die in september 2022 opnieuw beginnen.

Telefoon: 06-10711251

Email: secretariaat@praktijklangstraat.nl

                      

Wachttijden

Voor Basis-GGZ aanmeldingen hebben wij een aanmeldstop. Voor de Seksuologie geldt er een wachttijd van 14 tot 16 weken. Voor individuele SGGZ hebben wij tevens een aanmeldstop, behalve voor aanmeldingen voor de schematherapiegroepen (SGGZ) die in september 2022 opnieuw beginnen.

Vacature

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een GZ-Psycholoog voor de dinsdagen in Medisch Centrum D’Oude Jacobus in Akersloot en de donderdagen in Castricum, 16 uur per week. 

Vind je het leuk om in een klein team te werken en heb je affiniteit met Seksuologie en Schematherapie, ben je bekend met groepstherapie, lid van de VGCt en wil je aan het werk als ZZP’er?

Stuur dan je CV naar: secretariaat@praktijklangstraat.nl